Răspunderea delictuală, Răspunderea pentru faptele proprii
Când autoritățile publice și funcționării săi (analfabeți funcțional) deraiază de la Statul de Drept atunci trebuie să răspundă material și sau penal, după caz, fără discriminare.
Așa că lăsați sfaturile „… că nu statul, ci funcționarul trebuie să răspundă”.
Toți cei dovediți vinovați, Fără Excepții.😥😤😡
Art. 52 din Constituție – Dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică
(1) Persoana vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri, este îndreptăţită să obţină recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim, anularea actului şi repararea pagubei.
(2) Condiţiile şi limitele exercitării acestui drept se stabilesc prin lege organică.
(3) Statul răspunde patrimonial pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare. Răspunderea statului este stabilită în condiţiile legii şi nu înlătură răspunderea magistraţilor care şi-au exercitat funcţia cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă.
Și mai sunt art. 219, art. 1349, art. 1357, art. 1382 NCC, art. 16 din Legea Nr. 554/2004, … și corelate cu multe alte texte legale.
AȘA CĂ TERMINAȚI CU PROSTIILE
(„sfaturile”, CĂCI NIMENI NU VI LE-A CERUT) CĂCI SUNTEȚI PENIBILI
Președintele
Asociației Civice Stop Discriminării Cetățenilor
Consilier juridic, Mr. (Rz.) dr. ing Dan BĂZĂVAN
Tot respectul.
Pentru că înşişi procurorii şi judecătorii, responsabili de buna funcționare a statului de drept, practică fără nici-un stres, discriminarea..
Au jurat cu mâna pe biblie sau constituție, în fața divinității şi a poporului român, au semnătura de la învestire. Şi ei, ce fac ?
P • • i, asta fac.
Că de 30 de ani, legislativul doar îi şpăguieşte. Ba le mai acordă şi indemnizații de masă lunar. 425 lei.