Executarea Silită a Sectorului 5 UAT al Municipiului București
Și dacă tot suntem la Executări silite vă mai prezentăm încă una, Dragă Mie.
|
Părţi
|
Şedinţe
|
Redăm motivarea de pe
https://www.rejust.ro/juris/d55g43d2
R O M Â N I A
JUDECĂTORIA SECTORULUI 5 BUCUREŞTI -SECŢIA A II-A CIVILĂ-
Dosar nr. #####/302/2021
ÎNCHEIERE
Şedinţa din camera de consiliu din data de 4.08.2021
Instanţa constituită din:
PREŞEDINTE – ####### ########## GREFIER – ######## #######
Pe rol soluţionarea cererii formulate de Societatea Profesională de Executori Judecătorești ##### și #######, având ca obiect încuviinţarea executării silite, conform dispoziţiilor art. 666 C. proc. civ., la cererea creditorului BĂZĂVAN ROSEMARY
La apelul nominal făcut în camera de consiliu nu s-au prezentat părţile. Procedura este legal îndeplinită, cauza soluţionându-se fără citarea părţilor.
S-a făcut referatul cauzei de către grefierul de şedinţă, care arată că cererea este legal timbrată cu taxă judiciară de timbru în sumă de 20 lei.
În raport de înscrisurile aflate la dosar, instanţa reţine cauza spre soluţionare.
INSTANŢA
Deliberând asupra cauzei civile de faţă, constată următoarele:
Prin cererea nr. 2829/2021, înregistrată pe rolul acestei instanţe la data de 6.07.2021, sub nr. #####/302/2021, Societatea Profesională de Executori Judecătorești ##### și ####### a solicitat încuviinţarea executării silite silită în toate formele prevăzute de lege, în temeiul titlului executoriu reprezentat de Sentința civilă nr. ####/08.12.2020, pronunțată de Tribunalul București în dosarul nr. #####/3/2018, în vederea executării obligațiilor de plată conform titlului executoriu, împotriva debitorului SECTORUL 5 AL MUNICIPIUL BUCUREȘTI. Au fost anexate următoarele înscrisuri în copie: cerere creditor, titlul executoriu, încheierea prevăzută la art. 665 alin. (1) NCPC şi dovada achitării taxei de timbru. Verificând cererea de încuviinţare a executării silite, înaintată de către petent, conform art. 664 alin.2 C.pr.civ., respectiv conform art.665 alin.1 C.pr.civ., instanţa constată că sunt incidente dispoziţiile art.622 alin.2 C.pr.civ., în conformitate cu care „în cazul în care debitorul nu execută de bunăvoie obligaţia sa, aceasta se aduce la îndeplinire prin executare silită, care începe odată cu sesizarea organului de executare, potrivit dispozițiilor prezentei cărți, dacă prin lege specială nu se prevede altfel” şi ale art.632 alin.1 și alin.2 C.pr.civ., potrivit cărora „executarea silită se poate efectua numai în temeiul unui titlu executoriu”, constituind titluri executorii “hotărârile executorii, hotărârile definitive, precum și orice alte hotărâri sau înscrisuri care, potrivit legii, pot fi puse în executare”. Totodată, instanța reține că în conformitate cu dispozițiile art.638 alin.1 C.pr.civ., sunt, de asemenea, titluri executorii și pot fi puse în executare silită titlurile enumerate la pct.1-4.
Având în vedere că suma pretinsă de creditoare izvorăşte dintr-un titlu executoriu și că suma solicitată, indicată în dispozitivul prezentei încheieri, reprezintă o creanţă certă, lichidă şi exigibilă, în acord cu art.663 C.pr.civ., instanţa va admite cererea şi va încuviinţa executarea silită a obligaţiei stabilite prin titlul executoriu menţionat, creditorul fiind autorizat, conform art.666 alin.4 teza I C.pr.civ., să treacă la executarea silită a obligației cuprinse în titlul executoriu, urmând ca executorul judecătoresc să procedeze la executarea silită în oricare din formele prevăzute de lege, fiind aplicabile prevederile art.622 alin.3 C.pr.civ., potrivit cărora „executarea silită are loc în oricare dintre formele prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului recunoscut prin titlu executoriu, achitarea dobânzilor, penalităţilor sau a altor sume acordate potrivit legii prin titlu, precum şi a cheltuielilor de executare”. Cu precizarea că în temeiul art.666 alin.4 teza a III-a C.pr.civ., încuviinţarea executării silite se extinde şi asupra titlurilor executorii care se vor emite de executorul judecătoresc în cadrul procedurii de executare silită încuviinţate – pentru care nu mai este nevoie de o nouă procedură de încuviințare, în această categorie fiind şi (1) încheierile executorului judecătoresc, de stabilire a cheltuielilor de executare, conform art.670 alin.6 C.pr.civ., (2) încheierile executorului judecătoresc, de calculare a unor dobânzi, penalități sau alte sume, acordate prin titlul executoriu, fără să fi fost stabilit cuantumul acestora, conform art.628 alin.2 și alin.5 C.pr.civ., alături de (3) încheierile executorului judecătoresc, de actualizare a valorii obligaţiei principale stabilite în bani, conform art.628 alin.3 şi alin.5 C.pr.civ.
PENTRU ACESTE MOTIVE,
ÎN NUMELE LEGII
DISPUNE:
Admite cererea formulată de Societatea Profesională de Executori Judecătorești ##### și #######, şi în consecință: Încuviinţează, la cererea creditorului BĂZĂVAN ROSEMARY, executarea silită în toate formele prevăzute de lege a titlului executoriu reprezentat de Sentința civilă nr. ####/08.12.2020, pronunțată de Tribunalul București în dosarul nr. #####/3/2018, în vederea executării obligațiilor de plată conform titlului executoriu, împotriva debitorului SECTORUL 5 AL MUNICIPIUL BUCUREȘTI.
În temeiul art. 666 alin. (4) teza a III-a C.pr.civ., încuviinţarea executării silite se extinde şi asupra titlurilor executorii care se vor emite de executorul judecătoresc în cadrul procedurii de executare silită încuviinţate.
Prezenta încheiere nu este supusă niciunei căi de atac, legalitatea acesteia putând face obiectul contestaţiei la executare silită, introduse în condiţiile prevăzute de lege. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 04.08.2021.
PREŞEDINTE,
GREFIER, ####### ########## ######## #######