Încă o hotărîre de obligare a Ministerului Sănătății la comunicarea informațiilor de interes public solicitate
|
Părţi
|
Şedinţe
|
Tribunalul București, a constatat că informațiile solicitate sunt de interes public conform art. 2 și art. 5 din Legea nr. 544/2001 și emană din activitatea autorității, aceasta fiind obligată prin art. 6-7 să le comunice.
Mai jos regăsiți întrebările la care Ministerul Sănătății a fost obligat să răspundă, și o să răspundă:
-
Care este temeiul de drept al triajului epidemiologic efectuat la intrarea în spitale la încetarea stării de alertă?
- Este necesar un astfel de triaj epidemiologic în condițiile în care Sars – Cov – 2 a fost catalogat ca o gripă?
-
Care este temeiul de drept al obligativității purtării măștii în spitale, la încetarea stării de alertă?
- Care este protecția ce o asigură obligativitatea purtării măștii în spitale și studiile pe care vă întemeiați? Vă rugăm să ne indicați acele studii.
-
Care este temeiul de drept al obligativității completării declarațiilor / chestionarelor la intrarea / internarea în spital (declarație ce încalcă GDPR)?
-
Dacă un pacient refuză să se supună triajului și să completeze acea declarație beneficiază de servicii medicale?
- Dacă da, în ce condiții?
- Dacă nu, de ce?
- Personalul medical ce asistă la completarea acelor declarații / chastionare are dreptul să cunoască / să prelucreze date cu caracter personal?
- Dacă da, în ce condiții?
-
Care este raționamentul întrebării nr. 4 din chestionar: ”V-a fost impusă în ultimele 14 zile izolarea sau carantina la domiciliu de către autorități?”, în condițiile în care starea de alertă a încetat de la data de 08.03.2022? Nu se pot impune izolarea sau carantinarea în această perioadă. Care ar fi temeiul de drept?
-
Care este relevanța întrebării nr. 6: ”Ați fost diagnosticat cu Covid 19? De vreme ce serviciile medicale nu sunt condiționate de o atare situație (sau sunt?) Care este temeiul de drept, raționamentul logico – juridic?
-
Care este raționamentul întrebării nr. 7: ”Sunteți vaccinat anti COvid 19? Este condiționat serviciul medical de o astfel de întrebare, căci dacă suntem condiționați a completa acest chestionar înseamnă că da?
-
Există legătură de cauzalitate între purtarea măștilor timp îndeplungat și hepatita ”dubioasă” ce atacă copiii?
- Dacă triajul epidemiologic este negativ, chestionarul nu implică suspiciuni care este raționamentul obligativității purtării măștii de protecție în spital?
- Din ce bani se plătesc serviciile de pază ale spitalelor din România și în ce bază legală au fost achiziționate?
-
Au agenții de pază ca atribuții interzicerea / condiționarea accesului în spitale a pacienților / cetățenilor și în ce temei de drept? Au ei dreptul să cunoască statusul pacientului / cetățeanului și în ce temei de drept?
-
Aceste servicii de pază au fost achiziționate cu atribuire directă sau prin licitație publică (măcar pentru București vă rugăm să ne comunicați răspunsurile)?
Rafila să nu uiți că ai mai pierdut un proces!
Nr. unic (nr. format vechi) : 3641/3/2022 Data inregistrarii 15.02.2022 Data ultimei modificari: 22.12.2022 Sectie: Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal Materie: Contencios administrativ şi fiscal Obiect: comunicare informaţii de interes public (Legea Nr.544/2001) Stadiu procesual: Fond Părţi
Nume Calitate parte ASOCIAŢIA CIVICĂ STOP DISCRIMINĂRII CETĂŢENILOR Reclamant MINISTERUL SĂNĂTĂŢII Pârât BĂZĂVAN DAN Reclamant CONSILIUL NAŢIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINĂRII Pârât Şedinţe
14.10.2022 Ora estimata: 08:30
Complet: C19 Fond-CA
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea. Obligă pârâtul să comunice reclamantei informaţiile solicitate acestuia prin cererea din data de 07.01.2022. Respinge celelalte capete de cerere ca neîntemeiate. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a II a de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată azi, 14.10.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, potrivit art. 402 C. Proc. civ., astfel cum a fost acesta modificat de Legea nr. 310/2018.
Document: Hotarâre 5094/2022 14.10.2022
Buna seara! Daniel ma cheama si am o intrebare pentru dumneavoastra, suparat fiind. In vremurile astea, pe langa Constitutia Romaniei, ce mai trebuie sa invat/citesc? Ma refer la strictul necesar, de ceea ce ne lovim in societate azi, abuzurile jandarmilor si politisilor in special, etc. E buna Constitutia din 2003, de la editura Steaua Nordului, aparuta in 2009 ? Multumesc frumos!
Orice Lege este necesară. art. 1 alin. (5) din Constituție – În România, respectarea Constituției, a supremației sale și a legilor este obligatorie.