Legea nr. 95/2006, republicată, o lege pentru ei, nu pentru noi!
În dosarul nr. 7951/2/2023 în care am atacat două ordine de ministru (din cele peste 10 dosare aflate pe rolul instanțelor judecătorești, în care este reclamant și dna dr. Elena Geanina Hagimă https://www.facebook.com/dragnea.geanina.9, candidat independent la Camera Deputaților pentru Argeș), ORDIN nr. 964 din 31 martie 2022privind aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor naționale de sănătate publică, Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 320 din 1 aprilie 2022 https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/253543 și ORDIN nr. 3.494 din 21 noiembrie 2022privind aprobarea Planului de acțiune pentru eliminarea rujeolei, rubeolei și de prevenire a infecției rubeolice congenitale/sindromului rubeolic congenital și a Instrucțiunii privind vaccinarea cu ROR în cadrul asistenței medicale primare, Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 1133 din 24 noiembrie 2022 https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/261665, s-a admis în parte excepția de neconstituționalitate a Legii nr. 95/2006, republicată, privind reforma sănătății https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/71139, astfel:
|
Părţi
|
Şedinţe
|
Potrivit art. 146 lit. d) din Legea Fundamentală – Curtea Constituțională are următoarele atribuții: hotărăște asupra excepțiilor de neconstituționalitate privind legile și ordonanțele, ridicate în fața instanțelor judecătorești sau de arbitraj comercial; excepția de neconstituționalitate poate fi ridicată și direct de Avocatul Poporului;
Conform art. 29 din Legea nr. 47/1992, republicată – (1) Curtea Constituțională decide asupra excepțiilor ridicate în fața instanțelor judecătorești sau de arbitraj comercial privind neconstituționalitatea unei legi sau ordonanțe ori a unei dispoziții dintr-o lege sau dintr-o ordonanță în vigoare, care are legătură cu soluționarea cauzei în orice fază a litigiului și oricare ar fi obiectul acestuia. (2) Excepția poate fi ridicată la cererea uneia dintre părți sau, din oficiu, de către instanța de judecată ori de arbitraj comercial. De asemenea, excepția poate fi ridicată de procuror în fața instanței de judecată, în cauzele la care participă. (3) Nu pot face obiectul excepției prevederile constatate ca fiind neconstituționale printr-o decizie anterioară a Curții Constituționale. (4) Sesizarea Curții Constituționale se dispune de către instanța în fața căreia s-a ridicat excepția de neconstituționalitate, printr-o încheiere care va cuprinde punctele de vedere ale părților, opinia instanței asupra excepției, și va fi însoțită de dovezile depuse de părți. Dacă excepția a fost ridicată din oficiu, încheierea trebuie motivată, cuprinzând și susținerile părților, precum și dovezile necesare. Odată cu încheierea de sesizare, instanța de judecată va trimite Curții Constituționale și numele părților din proces cuprinzând datele necesare pentru îndeplinirea procedurii de citare a acestora. (5) Dacă excepția este inadmisibilă, fiind contrară prevederilor alin. (1), (2) sau (3), instanța respinge printr-o încheiere motivată cererea de sesizare a Curții Constituționale. Încheierea poate fi atacată numai cu recurs la instanța imediat superioară, în termen de 48 de ore de la pronunțare. Recursul se judecă în termen de 3 zile.
Textele atacate sunt: