Când ești vânat la propriu de milițieni!
sau
Analfabetismul funcțional, Sport Național!
Încă o Mostră de Prostie la Miliția Română de la Brigada Rutieră cu autospeciala MAI 40756.
1. Adresa de reședință spune că era expirată, deși e valabilă până la 18.12.2023;
2. La momentul opririi nu au procedat regulamentar;
3. Nu s-au prezentat decât după ce le-am cerut asta;
4. După ce le-am cerut să își pună sepcile pe cap și să aranjeze ținuta, i-am întrebat de ce m-au oprit;
5. De ce m-au oprit?
6. Pentru că la Unirea au făcut stânga pe interzis, fără semnal, fără sirenă și fără girofar și „am dat mărunt din buze”😡😤😥.
7. S-au luat după mine și m-au oprit în fața Tribunalului București, neregulamentar;
8. Le-am cerut să-mi descrie faptă și au spus „pentru verificarea actelor”;
9. Nelegal, ca să legitimezi cetățeanul, fie el și la volan și să verifici actele trebuie să existe o presupusă faptă care să ți se aducă la cunoștință;
10. Le-am prezentat actele mașinii și CI;
11. Unul din ei a inceput să „studieze” mașina să caute presupuse „fapte”, verificarea cu aparatul etilotest (ăștia nu știu că eu NU BEAU?), ce a ieșit 0000, cum era de așteptat, dar așa se întâmplă când ești vocal și ei NEREGULAMENTARI;
12. După terminarea studierii actelor și a mașinii au început să ceară, în prealabil le-am spus să verifice în portbagaj sau să se dea din dreptul ușii să cobor să le prezint: 2 triunghiuri reflectorizante, extinctor, trusă medicală, (le-am dat);
14. ȘI SURPRIZĂ, m-au amendat că acestea erau expirate (cele două truse medicale și 3 extinctoare), deși mașină a fost verificată la service în 2022;
Hotărâți să mă amendeze acești milițieni incompetenți, probabil că nu au auzit de avertisment (în cel mai nefericit caz) sancțiunea trebuie să fie proporțională cu gradul de pericol social și nu m-am prins care e pericolul social?
Un cetățean ce le cere să se conformeze Constituției și Legii?
15. Au refuzat să consemneze obiecțiunile și avem nulitate conform art. 16 alin. (7) din OG 3/2001;
16. Nici nu mi-au comunicat pv ul și presimt că o să-l trimită că de obicei la dracu;
17. Cum rezultă din comentariul milițianului Petcu, parcă, nu se pleacă de la prezumția de nevinovăție ci „I SE PARE” CEEA CE INSEAMNA CA atât mașină, cât și subsemnatul sunt date în CONSEMN, pe românește Au Primit Ordin, dar o să vadă ei sălile de judecată, personal;
18. Au încercat și faza cu centura și le-am spus că nu văd bine că aveam centura pusă;
S-au supărat ca aveam dreptate, practic au încercat să găsească o presupusă faptă, adică se vede treabă clar că asta voiau, să mă sancționeze.
19. Băi Milițienilor, eu nu glumeam chiar vorbeam serios: NE VEDEM ÎN JUDECATĂ.
Și poate învățați că nu este amenințare indicarea Legii. Vă chem la judecată să vedeți ce înseamnă prostia pe bani publici.
La multi ani tuturor celor lezați în demnitatea și onoarea lor, aducă cetățenilor României, mai puțin milițieni, Tablagii de la jandarmerie s.a. analfabeți funcțional!
P.S. E prima amendă pe Codul rutier de când am permis de conducere, 2004.
P.P.S.: Prezumția de nevinovăție este aruncată la WC de către agentul constatator, agentul de poliție în cauză. Citez: ”I SE PARE … CĂ STAREA CONDUCĂTORULUI AUTO ESTE …”
Pe 02.12.2022 publicam articolul:
Faptele Penale ale Jandarmeriei Române. Când anulezi un pv de contravenție, când constați că ești Penal?
Posted on decembrie 2, 2022 by Consilier juridic Mr. (Rz.) dr. ing. Dan BĂZĂVAN
https://danbazavan.ro/2022/12/02/643/
Când anulezi un pv de contravenție, când constați că ești Penal?
Pe scurt:
Vă mai amintiți Adunarea Publică Legal Declarată din data de 01.09.2022 (08.00-22.00) din Piața Constituției (în care ministrul apărării Vasile Dîncu a fost HUIDUIT la scenă deschisă în fața tuturor ambasadelor, a miniștrilor din Guvernul României, a prefectului Toni Greblă, Președintelui Curții Constituționale, reprezentantului Administrației Prezidențiale etc.)?
Cum care Adunare Publică?
Acel proces – verbal de contravenție a fost anulat pe cale administrativă având în vedere că nu a fost comunicat în termenul legal de 2 luni:
Conform art. 14 alin. (1) din O.G. nr. 2/2001 – Executarea sancțiunilor contravenționale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenției nu a fost comunicat contravenientului în termen de cel mult două luni de la data aplicării sancțiunii (1).
Conform art. 25 alin. (2) și (3) din O.G. nr. 2/2001 – Comunicarea se face de către organul care a aplicat sancțiunea, în termen de cel mult două luni de la data aplicării acesteia. Procesul-verbal de constatare a contravenției este titlu de creanță și înștiințare de plată.
Conform art. 26 din O.G. nr. 2/2001, indiferent de situație – (1) Dacă agentul constatator aplică și sancțiunea, iar contravenientul este prezent la încheierea procesului-verbal, copia de pe acesta se înmânează contravenientului, făcându-se mențiune în acest sens în procesul-verbal. Contravenientul va semna de primire. (2) Dispozițiile alin. (1) se aplică și față de celelalte persoane cărora trebuie să li se comunice copia de pe procesul-verbal, dacă sunt prezente la încheierea acestuia. (3) În cazul în care contravenientul nu este prezent sau, deși prezent, refuză să semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia se face de către agentul constatator, în termen de cel mult două luni de la data încheierii.
Conform art. 27 din aceiași Ordonanță – Comunicarea procesului-verbal se face prin poștă, cu aviz de primire, sau prin afișare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operațiunea de afișare se consemnează într-un proces-verbal, semnat de cel puțin un martor (cazul de față vecina ”amabilă” ce mi le-a adus la 02.11.2022, CĂCI NU ERAU LIPITE PE UȘĂ, trebuiau să afle și vecinii ce ”element antisocial” sunt sau ”infracțional” căci avem și asemenea comunicări).
Dacă ar durea prostia s-ar curăța România de analfabeți FUNCȚIONAL, obedienți etc..
Redăm, în cele ce urmează adresa:
Băi băieți, treziti-vă și MARȘ la CASIERIE!
Redăm și proba video de la momentul aplicării sancțiunii contravenționale:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=606863370820248&id=100023907552343
BIBLIOGRAFIE:
(1) O.G. nr. 2/2001, privind regimul juridic al contravențiilor, publicată în Monitorul Oficial nr. 410/25.07.2001;
(2) Legea nr. 60/1991, republicată, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, în Monitorul Oficial nr. 186/14.03.2014
Demisia președintelui Johanis ,nu au străinii ce cauta la conducerea României,decât să își umple buzunarele cu banii din bogățiile țării noastre ROMÂNIA,daca se vrea tot se găsește de „completat”în buzunarele străinilor ,din tara noastră România 🇦🇩🇦🇩🇦🇩.
Când ieșim din casa sa ne închinăm și să ne rugăm să nu avem de a face cu asemenea oameni ai legii!
Când se va înființa Corpul de control al Romaniei, aceste abuzuri vor deveni aproape istorie!
Până atunci luptăm democratic cu ce avem (marfa clientului)