Curtea de Apel București, conduită deraiată de la
Statul de Drept, în formă continuă
Asociația Civică Stop Discriminării Cetățenilor și subsemnatul Mr. (Rz.) dr. ing. Dan BĂZĂVAN am solicitat pe data de 25.07.2022 niște informații de interes public în baza Legii Nr. 544/2001, raportat la art. 31 și art. 1 alin. (5) din Constituție.
Cum nu am primit răspuns în termenul legal de 10 zile (și nici un refuz în termenul legal de 5 zile), am deschis acțiune la Tribunalul București pe data de 30.08.2022.
|
Părţi
|
Şedinţe
|
Prin întâmpinare, Curtea de Apel București recunoaște cu nonșalanță toate cele consemnate anterior, ba mai mult susține că a răspuns la data de 02.09.2022, adică în afara termenului legal (de maxim 30 de zile în anumite condiții).
Lăsând la o parte faptul că nu a răspuns, căci ceea ce se presupune că a comunicat nu pot să-l numesc nici hârtie igienică, constatăm și analfabetismul funcțional. Cine ne judecă?!?😡😤😥
Pe bune?
Această Curte chiar e deraiată rău de la Statul de drept: invocă din oficiu excepții de neconstituționalitate ca să-l scape pe Mă Ciucă de executarea silită (dosar Nr. 586/3/2021), l-a scăpat pe Mă Ciucă de Plagiat, drapelul îl pune invers cu încălcarea art. 12 din Constituție, acum spune că răspunde, dar de fapt nu răspunde, substituindu-se fabricii de hârtie igienică (lăsând la o parte, că încă odată se dovedește că funcționarii ăștia chiar colaborează între ei, la 30.08.2022 introduc acțiunea la Tribunal și ei spun că s-au conformat pe 02.09.2022 😡😤😥).
Conform art. 7 din Legea Nr. 544/2001 – (1) Autoritățile și instituțiile publice au obligația să răspundă în scris la solicitarea informațiilor de interes public în termen de 10 zile sau, după caz, în cel mult 30 de zile de la înregistrarea solicitării, în funcție de dificultatea, complexitatea, volumul lucrărilor documentare și de urgența solicitării. În cazul în care durata necesara pentru identificarea și difuzarea informației solicitate depășește 10 zile, răspunsul va fi comunicat solicitantului în maximum 30 de zile, cu condiția înștiințării acestuia în scris despre acest fapt în termen de 10 zile.(2) Refuzul comunicării informațiilor solicitate se motivează și se comunica în termen de 5 zile de la primirea petițiilor. (3) Solicitarea și obținerea informațiilor de interes public se pot realiza, dacă sunt întrunite condițiile tehnice necesare, și în format electronic.
Obligații ce le regăsim și în Normele metodologice, … Adoptate prin HG Nr. 123/2002.
Conform art. 31 din Constituție –
Dreptul la informaţie
(1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit.
(2) Autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal.
(3) Dreptul la informaţie nu trebuie să prejudicieze măsurile de protecţie a tinerilor sau securitatea naţională.
(4) Mijloacele de informare în masă, publice şi private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice.
(5) Serviciile publice de radio şi de televiziune sunt autonome. Ele trebuie să garanteze grupurilor sociale şi politice importante exercitarea dreptului la antenă. Organizarea acestor servicii şi controlul parlamentar asupra activităţii lor se reglementează prin lege organică.
Desigur, pentru cine nu știe, Președinta Curții de Apel București tocmai a fost promovată la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Vai de noi!😡😤😥
💙💛❤️
Încă un motiv să ieșiți pe 10.01.2023 de la 14.00 la Adunarea Publică Legal Declarată de la Curtea de Apel București, Judecătoria Sector 1, Judecătoria Sector 4 București.
Judecați, Judecați
și nu Trădați!